På svenska In English

OM LINNE


Lin 
- en naturlig och miljövänlig fiber som har fantastiska egenskaper som betyder "det mest användbara". Linne har alltid förknippats med renhet, friskhet, komfort, tålighet och en hemtrevlig känsla, dessutom är linneväv mycket praktiskt och vackert, vilket gör dem idealiska för användning i hemmet.
 
Linne absorberar fukt. I detta fall blir våt tvätt starkare. På grund av detta fastnar inte kläder av lin på kroppen i varmt väder och ger naturlig ventilation, vilket gör att huden andas.

Lin skapar svalka i varmt väder. Linnekläder har även isolerande egenskaper, och skillnaden i temperatur mellan kroppen och en linneduk är 3-4 grader. Vid låga temperaturer, avdunstar fukt från kroppen och absorberas av kläder, och därigenom ökar avkylning av kroppen. Med linne händer inte detta, eftersom lin är hygroskopiskt och skapar naturlig isolering. Så istället för att kroppen fryser kommer den att andas.

Lin har även en antiseptisk effekt, vilket är bra för din hud. Människor som regelbundet bär linne kläder, är mer benägna att inte få hudsjukdomar och allergier. Linne är inte föremål för angrepp från sjukdomsalstrande mikrober och svampar. Lin innehåller naturliga fenolföreningar, som till skillnad från det artificiella, bara är farligt för bakterier. På grund av detta rekommenderas personer att bära linkläder som har problem med huden.
Linneväv alstrar inte statisk elektricitet och minskar därför sannolikheten för att ge gnista vid statiska laddningar.

Lin får med tiden en naturlig och trevlig ljus nyans.
Linne är friskt, och tack vare dess fantastiska egenskaper blir lin finare och finare med tiden.
SNABB LEVERANS 2-5 DAGAR                                      FRI FRAKT ÖVER 499kr* till ombud                                      ÖPPET KÖP 14 DAGAR